Anonim

Ред Батеманс архитекти Тхеис и Кхан

Лондонски студио Тхеис и Кхан Арцхитецтс довршили су властити дом и студио у источном Лондону.

Звана Батеманс Ров, зграда смешта атеље фирме на првом спрату, са галеријом и другим канцеларијама у приземљу и подруму.

Други, трећи и четврти спрат садрже четири стамбене јединице.

У унутрашњости се налазе изложени бетонски зидови и стубови, док је фасада обложена тамном опеком на уличном нивоу, за разлику од данске цигле жуте боје на горњим спратовима.

Фотографије је Ницк Кане.

Ево неких информација архитеката:

Батеманов ред - опис пројекта

Сажетак клијента - Патрицк Тхеис и Сораиа Кхан су венчани и имају архитектонску праксу Тхеис и Кхан. 2000. године купили су двоетажну индустријску зграду у Шоредцхту површине 200 м2 и првобитни кат коришћен је за њихове ординације. Кратки план преуређења био је да се направи зграда мешовите намене, полу комерцијална и полу стамбена, која се састоји од три спрата комерцијалног простора, са четири стамбене јединице. Трговачка јединица на првом спрату смештена је у уреду Тхеис и Кхана, а стамбена јединица на другом, трећем и четвртом спрату је њихова породична кућа. Друга комерцијална јединица у приземљу и подруму сада је уметничка галерија. У току су још два гарсоњера и једнособан стан.

Ограничења локације и планирања - Место се налазило на углу Батемановог реда и француског места и није било у подручју заштите Јужног Шредита. Паркиралиште је чинило део локације и на њему су се отворила два илегална прозора који су припадали суседној згради. Опсежни преговори страначког зида почели су 2005. године како би се омогућило блокирање ових прозора пре него што се подношење плана могло поднети. Блиска близина осталих стамбених зграда такође је значила да је требало направити опсежну анализу права светлости која је довела до тога да се трећи и четврти спрат врати из места Френцх Плаце. Разговори о предложеном новом развоју започели су с лондонским опћином Хацкнеи 2006. године. Дизајн је следио типичну Схоредитцх мјешавину комерцијалних у приземљу и првом и стамбеном горе.

Дизајн, материјали и начин градње - Дизајн је максимално искористио ограничено урбано место за стварање контекстуалне зграде унутар постојећег градског пејзажа. Све време постоји намерна игра супротности; удубљен и удубљен, храпав и гладак, таман и лаган, чврст и празан унутар свеукупне пажљиво сразмерне композиције која се развија од тамне чврсте базе до отвореног остакљеног врха. Дизајн је веома контекстуалан. У бетонском оквиру изабраном у корист топлотне масе, високо изоловани зидови од опеке директно се односе на околне типове зграда Схоредитцх. „Подножје“ приземља је од тамне инжењерске опеке која се обично користи на нивоу приземља у овом подручју и пружа робусну, вандалски отпорну површину. Горњи спрат је изграђен од жуте данске цигле која одражава околну жуту лондонску циглу.

Дубина остакљења је важан део израза зграде и референца на њен контекст. За разлику од грубе текстуре опеке, прозори су тамно сивог метала уоквиреног тако да одговарају суседним индустријским зградама. Принцип рада прозора за остакљење је комбинација фиксираног застакљеног стакла и уградних прозора на доњим три спрата који се односе на суседне зграде, док су горња два спрата остакљена остакљена врата или фиксне плоче које стварају светлије, постављене повратна структура на вишим стамбеним нивоима.

Надморске висине Француског места и Батеманових редова подељене су математичким сразмером на композиције које су муралног карактера, али које такође представљају материјал који се односи на суседне викторијанске магацинске зграде. Надморске висине уопште и прозори посебно настају златним пресеком 1: 1.618 који омогућава поделу свих елемената, обезбеђујући складну композицију.

У унутрашњости су изложени бетонски плафони, стубови и зидови. Четири главне јединице имају своје засебне улазе у приземљу. Спирално степениште опслужује стамбене јединице 24 и Батеманов ред 24а, док лифт са двоструким приступом служи и комерцијалним јединицама и становима.

Одрживе методе градње усвојене су од почетка и укључују изложене бетонске конструкције за повећање топлотне масе у комбинацији са високо изолованом овојницом; соларни панели за допуну топле воде; природна вентилација и зелени кров.

Табела и програм -

Новембар 2000 - Сајт је набављен

Мај 2005. - Почели су страначки зид, преговори о праву светлости и планирању

Новембар 2006 - Поднета пријава за планирање

Октобар 2007 - Почело је рушење

Септембар 2009 - завршетак

Ограничења буџета - Развој мора бити самофинансирајући. Главни износ уговора 1, 6 милиона фунти

Такође видети:

Цхурцх би
Тхеис и Кхан архитекти
Вол Хоусе би
Естудио БаБО
Више прича о архитектури
он Дезеен