Anonim

Сантпере47 Миел Аркуитецтос

Барселонски студио Миел Аркуитецтос завршио је обнову стана у Барселони, Шпанија, подељено дијагонално са две златне траке.

Названа Сантпере47, унутрашњост отвореног плана садржи степениште са зрцалним стаклима на успонима, стварајући одраз тепиха.

Удубљења у зидовима и степеницама плус мезарински под пружа простор за одлагање.

Две златне траке дијеле стан дијагонално над висином главе, творећи кукице за капуте, сталак за вино и пружајући уз воду љестве до мезарина.

Ево неких информација архитеката:

АЛТЕРАЦИЈА БАРЦЕЛОНОВОГ ЕНСАНЦХЕ СТАНА. "САНТПЕРЕ47"

Измена стана САНТПЕРЕ47 је поновно читање просторне структуре типичне за крај 19. века, сукцесија изолираних соба и неповезаних судова.

САНТПЕРЕ47 раствара структуру зидова новим физичким и визуелним везама.

Читао је стан кад смо открили геометријску подударност на картезијанској парцели, дијагоналној оси која је пратила удубљења улазних врата, средњег пролаза и једног од великих прозора окренутих улици.

На тај начин се родила дијагонала која организује пројекат.

Реструктурирање некадашњих простора стана ствара визуелно неочекивано чије је порекло увек главна соба која чини времена "собе контроле".

Из ње се преко суда види друга соба, преко разводника се појављује кадица, а преко купалишта се живи; управо је ова "разблажена" купка она која вам омогућава да перите зубе светлошћу и одраз дрвећа на улици.

Два златна водича прате тела која се клизију са обе стране дијагонале, два техничка водича који подржавају ожичење, осветљење, вођице врата и клизне степенице.

Ове златне линије успостављају водоравну поделу у стану: до 2, 20 м струји животни простор, а изнад датог простора лебди, а друга скала организује мезанине за одлагање, сталак за флаше, улазак зениталне светлости у каду или поливалентна соба.

САНТПЕРЕ47 је свежи дијалог са својим пореклом који открива златни плафон уметничке занатске трпезарије и плес капљица осветљене воде, у тактилном искуству дрвених носача који подржавају под надохват руке у мезанин или на степеницама - намештај који га обогаћује обликован мозаиком, састојао се од старог живља, који се одраз множи попут чаробног тепиха.

НАЗИВ СТУДИЈА: МИЕЛ АРКУИТЕЦТОС

АРХИТЕКТИ: МИГУЕЛ АНГЕЛ БОРРАС & ЕЛОДИЕ ГРАММОНТ

ЛОКАЦИЈА: РОНДА САНТ ПЕРЕ, БАРЦЕЛОНА, ШПАНИЈА.

АЛТЕРАЦИЈА: 105, 00м2

Кликните за већу слику

Кликните за већу слику

Кликните за већу слику

Кликните за већу слику

Кликните за већу слику

Такође видети:

Кућа Антеро де Куентал Мануел Маиа Гомес Ваби-Саби од Децолиеу-а Још унутрашњих прича о Дезеену