Anonim

Цхерокее Пугх + Сцарпа

Амерички студио Пугх + Сцарпа завршио је зграду мешовите намене у Лос Анђелесу обложену перфорираним металним плочама, које се отварају како би откриле балконе и призоре зграде јарке боје.

Названа Цхерокее, зграда има алуминијумске екране којима управљају становници, стварајући фасаду која се стално мења.

Ради као уређај за засјењење и омогућава становницима да контролишу ниво приватности.

Зграда се састоји од 12 поткровља за стамбену употребу, малопродајног простора у приземљу, подземног паркинга и кровне баште.

Фотографије је Јохн Едвард Линден, осим ако није другачије наведено.

Ево још неких информација архитеката:

НОВИ ЛЕЕД "ПЛАТИНУМ" (у току) МЈЕШОВИТИ КОРИШТЕНИ ПРОЈЕКТ ПУГХ + СЦАРПА ОТВАРА се у доњем делу лос анђела, Калифорнија

Цхерокее Микед-Усе Лофтс је градски пројекат смештаја са мешовитом употребом, мешовите намене, тржишне стопе. Зграда је инспирисана серијом слика британског уметника Патрицка Хугхеса под називом "Перспективност", чије се слике изгледају као да се увек мењају и физички се крећу док се гледају. Код Цхерокее-а главна архитектонска карактеристика овог пројекта је власништво зграде под контролом власника оперативни двоструки фасадни систем.

Омогућујући станару да по вољи прилагоди оперативне екране фасаде зграде, фасада је практично редизајнирана "уживо" из простора, одражавајући станаре зграде у стварном времену. Екрани такође побољшавају постојећи улични пејзаж и промовишу живо окружење за пешаке.

Визуелно разбијајући фасаду на мање зглобне покретне елементе, чини се да се зграда креће са аутомобилима и људима који пролазе. У ствари, то постаје живо платно које се свакодневно или чешће слика. Као и многе карактеристике зграде, фасада је вишеслојна и богата значењем који има неколико улога за формални, функционални и искуствени ефекат.

Изнад фотографије је Лавренце Сцарпа.

Перфорирани анодизовани алуминијумски панели зграде стварају непрестано променљив екран који блиста на сунцу и светли ноћу, истовремено пружајући хладовину за хлађење зграде, смањујући буку, побољшавајући приватност и истовремено омогућавајући спектакуларне погледе, сјајну природну светлост и проветравање из океанских ветрова који пролазе кроз његове милионе перфорација чак и када су сви панели затворени.

Материјал се поново појављује као стратешки распоред екрана на источним, западним и јужнозидним зидовима, придајући суптилни ритам спољашњој циркулацији. Зидови екрана окренути према југу филтрирају директну сунчеву светлост која даје неочекивану визуелну дубину, истовремено стварајући осећај сигурности путника.

Повећавајући геометријску структуру структуре, неправилни низ покретних отвора варијабилно истискује са површине зграде. Његов јединствени архитектонски облик и интегрисана функција стварају високо перформансну зграду која је израз људи који живе тамо и окружења и културног контекста у којем је изграђена.

Цхерокее је прва ЛЕЕД (лидерство у енергетском и еколошком дизајну) сертификована зграда у Платинуму (на чекању) у Холивуду и прва је породична зграда са мешовитом употребом или тржишним ценама у Јужној Калифорнији. Зграда се разликује од већине конвенционално развијених пројеката по томе што укључује енергетски ефикасне мере које превазилазе стандардну праксу, оптимизују перформансе зграде и обезбеђују смањену употребу енергије у свим фазама изградње и попуњености. Планирање и дизајн Цхерокее Лофтс појавио се из помног разматрања и примене стратегија пасивног дизајна.

Ове стратегије укључују: лоцирање и оријентацију зграде за контролу соларног оптерећења хлађења; обликовање и орјентисање зграде за излагање преовлађујућим вјетровима; обликовање зграде ради индукције узгона за природну вентилацију; дизајнирање прозора како би се максимизирало дневно осветљење; засјењење прозора према југу и минимизирање застакљења окренутог према западу; пројектовање прозора како би се максимизирала природна вентилација; коришћење уре ловаја са малим протоком и управљања оборинским водама; обликовање и планирање унутрашњости како би се побољшала дневна свјетлост и природна расподјела протока зрака.

Ове пасивне стратегије саме чине ову зграду више од 40% ефикаснијом од Калифорнијске титуле 24 и конвенционално дизајнирану сличну структуру. Развој одаје почаст значајној музичкој и холивудској историји Цхерокее Рецордс Студиос, МГМ Студиос пре њега, и свим извођачима који су снимали музику на сајту, од Франк Синатре до Давида Бовиеја до Давеа Маттхева.

Основе грађења

Цхерокее Лофтс се састоји од 12 тржишних поткровља и 2800 квадратних метара малопродајног простора. Зграда је 5 спратова, укључујући 1 подземни паркинг, малопродају и паркинг на првом спрату, три спрата поткровља на 2 до 4 и кровну палубу и зелени кров. Јединице поткровља се крећу у величини од 1.000 квадратних метара до 2.000 квадратних стопа. Седам поткровља су двоспратне градске куће које се уздижу 30 до 50 стопа изнад нивоа улице. Стамбени простор састоји се од врхунске кухиње, сјајне собе, купатила и кућног студија или уреда за снимање на 4. спрату, 38 стопа изнад нивоа улице како би се максимизирао поглед на градски свет, дневну светлост и енергетску ефикасност. Три поткровља имају високе стропове од 17 стопа са мезанинима и отворена су у бујно уређеном дворишту. Коначно, два стана у поткровљу имају високи плафон од 10 стопа, који се такође отварају у уређено двориште.

Зграда се налази на 751 Н. Фаирфак-у, северно од Мелросе-а, одмах иза угла од све популарније модне четврти Мелросе Хеигхтс. Такође граничи са западним Холивудом и удаљен је километар од центра Сунчевог појаса.

Одрживи истакнути садржаји

Цхерокее је 40% енергетски ефикаснији од наслова 24 из Калифорније, најзахтјевнијег енергетског кода у Сједињеним Државама. Напредни ВФР систем за хлађење и грејање, који је коришћен у новом канадском олимпијском селу 2010, хлади и греје подове, таванице и зидове како би створио савршено умјерено окружење боље за респираторне системе, кожу, опште здравље, удобност и енергетску ефикасност.

Пасивне стратегије соларног дизајна и правилна оријентација зграде, користећи централно двориште између две стамбене структуре, омогућава дневно осветљење са обе стране сваке јединице и засјењење, док истовремено преовладава ветар у потпуности пролази кроз јединице за природну вентилацију. Зелени кров пружа зеленило уживању станара истовремено одржавајући зграду боље изоловану, чистијући ваздух и смањујући отјецање олујне воде. Очување воде постиже се двоструким тоалетима за испирање, ефикасним водоводним инсталацијама, циркулаторима топле воде и сушом, толеришући уређење земљишта. Сав одвод оборинских вода прикупља се у подземном задржавајућем базену смештеном у јавном правцу, првом таквом систему оборинских вода у граду Лос Ангелесу. ПВ соларни систем снаге 30 кв напаја сва електрична оптерећења и око 11, 5% потреба за грејањем и топлом водом за зграду.

Зграда се налази на пјешачкој удаљености од многих потреба и услуга заједнице. Зелени материјали и производи се користе у целости који се рециклирају, обнављају и садрже мало или нимало ХОС-а.

Детаљи о пројекту

Формално име пројекта: Цхерокее Мансарди

Локација пројекта: Булевар Н. Фаирфак 751, Лос Анђелес, Калифорнија
Клијент / Власник: РеТхинк Девелопмент, Инц.
Укупна квадратура: 60.000 квадратних метара (60 јединица / југ)
Укупни трошак: 6.250.000, 00 УСД
Заврсено: 2010
Архитекти: Лавренце Сцарпа, ФАИА, Пугх + Сцарпа
Пројектни тим: Лавренце Сцарпа, ФАИА - главни извршни директор. Степхание Ерицсон, АИА, архитекта пројеката, Ангела Броокс, АИА, Силке Цлеменс, Јосхуа Ховелл, Цхинг Лук, Цхарлес Аустин, Гвинне Пугх, ФАИА, Лавренце Сцарпа, - пројектни тим.
Инжењеринг: БПА - Грађевинско инжењерство, кобалтно инжењерство - машина, електрика и водовод
Еколошки консултант: Алберт Бицол, Кобалт и Грег Реитз, РеТхинк
Консултант за фасаде: ЦР Лауренце, Инц.
Генерални извођач: ЈТ Буилдерс
Пејзаж: ФормЛА

Такође видети:

Алтис Белем Хотел би
Рисцо
Корак пети од стране
Пугх + Сцарпа архитекти
Рестелло
Пиерци Цоннер Архитекти