Anonim

Центар за посетиоце и ханил Ханил БЦХО-а

Овај таласасти зид формира источну фасаду информационог центра који је дизајнирао БЦХО Арцхитецтс у корејској фабрици бетона.

Названи Центар за посетиоце и пансион Ханил, информативни центар има за циљ да едукује посетиоце о рециклирању бетона и демонстрира различите могућности сопственом изградњом.

Четири отвора на источном зиду омогућавају приказе како се бетон производи у фабрици, као и на врт у центру зграде.

Више о БЦХО Арцхитецтс на Дезеену: Земаљска кућа (јун 2010)

Фотографије је Ионг Гван Ким.

Ево још неких информација од БЦХО:

Информативни центар и пансион Ханил Цемент

Сврха овог пројекта је да едукује посетиоце о потенцијалима рециклирања бетона. У Кореји је бетон основни грађевински материјал, па је неопходно да почнемо поново да користимо, иначе отпад, бетон, јер зграде падају и замењују се.

Информативни центар је пример како се овај материјал може поново користити у различитим типовима конструкција, уливањем врста оплате као и техникама поновног ливења. Бетон је разбијен и преуређен у различите материјале, стварајући прозирне и непрозирне плочице. Прикази ће се и даље развијати и мењати у Информативном центру како се развијају нове технике. Прво је подигнут габионски зид и бетон од тканине који чине главне фасаде зграде, а бетон који је преостао од њега рециклиран је у габионским кавезима, на крову за изолацију од сунца и као пејзажни материјал на улици и око фабрике.

Локација се налази до најзападнијег дела фабрике, поред Мт. Национални парк Собаек Постојеће земљиште много је измењено како би се олакшало кретање камиона до цементаре. Пре свега, покушали смо да вратимо оштећене изворне планине и шуме. Да бисмо оживели пејзаж, унели смо земљу да напунимо двориште између две зграде. Ток планина са запада доводи до рецепције и кафетерије у унутрашњем дворишту зграде. У међупросторима смо дозволили људима да доживе масу зграде док су гледали како се зграда помера око његовог средишњег дворишта.

Док смо пратили линеарно постављање и кретање земље и земље, смислили смо идеје за фасаду нове зграде. На источно прочеље примијенили смо бетонске зидове попут платна, евоцирајући слике сусједне шуме.

У источном зиду постоје четири отвора, а у њиховим међусобним просторима створени су дуги вертикални прозори. Кроз прозоре се види како се бетон производи у фабрици. Иза два већа отвора види се двориште Центра за посетиоце и кафетерија поред дворишта које је окружено воденом баштом.

Ханил Виситорс Центер и Пансион
Архитекта: Биоунгсоо Цхо
Пројектни тим: Ницхолас Лоцке, Иоунгјин Канг, Таехиун Нам, Грег Хале, Сеунгхиун Ким
Локација: 77, Пиеонгдонг-ри, Маепо-еуп, Данианг-гу, Цхунгбук, Кореја
Површина странице: 3.957㎡
Бруто површина: 648.9㎡
Укупна површина: 1031, 2㎡
Однос зграде-земљишта: 16, 4%
Однос површина: 26.06%
Опсег зграде: 2Ф, Б1
Структура: РЦ
Спољашња завршна обрада: Тканина од бетона, рециклирани бетон
Консултанти: Марк Вест, Универзитет у Манитоби, ЦАСТ (тканина од бетона)
Период пројектовања: 2007.10. ~ 2008.09
Период изградње: 2008.05 ~ 2009.04
Фотографије: Ионг Гван Ким

Такође видети:

Песталоззи Сцхоол
аутор: СОМАА
Бетонска тканина
би Цонцрете Цанвас
Више
приче о архитектури