Anonim

Канцеларије АОЛ-а од стране Студио О + А

Ево неколико фотографија нових пало Алто канцеларија компаније за интернет услуге АОЛ, које је дизајнирао Сан Францисцо дизајнер Студио Студио О + А.

Унутрашњост одликује распоред отвореног плана са изложеним плафонима, бетонским подовима и просторима за састанке изграђеним од оријентисане жице.

Цилиндричне кабине направљене од оријентисане жице и прозирних стаклопластика чине радне просторе за колаборацију.

Лого фирме је постављен на слике снимљене из апстрактних узорака, природе и поп културе како би се направиле зидне облоге по мери широм простора.

Студио О + А такође је био одговоран за ентеријере Фацебоок центра Пало Алто.

Фотографије је Јаспер Санидад.

Ево још неких детаља из Студио О + А:

АОЛ канцеларије

Пало Алто, Калифорнија

АОЛ је покренуо иницијативу широм компаније за прилагођавање променама у култури на мрежи - која је компанија у први план пресудна у стварању. Као део овог напора, АОЛ је преселио седиште Западне обале у нови корпоративни простор у Пало Алто и увео у Студио

Ево соем слика АОЛ-ових нових канцеларија у О + А како би канцеларија добила свеж дизајн.

Постојећи простор задржао је изразито корпоративну естетику из осамдесетих: спуштени плафони преко сваке канцеларије, високе кабине које раздвајају запослене у строго дефинисане радне станице, тамне завршне обрасце и облине.

О + А је обновио простор чистим, белим платном - излажући плафоне, скидајући зидове да би открио структуру и уопште створио просторни еквивалент транспарентности коју АОЛ доноси сваком аспекту свог пословања.

Кључан у овом приступу је концепт "поштене материјалности" - загрљаја материјала и процеса који потичу из грађевинарства и који све више дају завршне мотиве модерног дизајна на радном месту.

На пример, на АОЛ-у је оријентисана даска од праменова (ОСБ), коју извођачи обично користе за одвајање простора на градилиштима, брушена, обликована и завршена да служи као савремени акцент у целом комплексу.

Откривени плафони, бетонски подови, прошириви видикови и модеран намештај доприносе индустријском изгледу. Резултат је простор који преноси од чега је направљен и како је изграђен.

У складу с овом темом транспарентности, тлоцрт О + А наглашава простор колаборације - промену од сегрегираних приватних канцеларија до отворених радних станица и колегијалност заједничких окружења.

Две карактеристике АОЛ дизајна истичу овај концепт. Први је низ кружних подметача постављених у главним радним просторима као импровизоване собе за састанке. Направљени од ОСБ и провидних стаклопластика, ови удобни силоси пружају простор неформалној сарадњи и спонтаној креативности. Да би охрабрили ту спонтаност, махуне су отворене за све запослене и не могу се задржати.

Још значајнија карактеристика је велики, светао, колаборативни простор који је АОЛ назвао градском вијећницом. Део кухиње, део игралишта, дел повратак, Градска кућа функционише и као заједнички простор за све руке (Ариана Хуффингтон је тамо говорила кад је АОЛ набавио Хуффингтон Пост), по узору на касноноћне трпезе у Миссион Дистрицт у Сан Франциску.

Кухињске клупе за сједење, довољно светла и рафали боје на белој палети добро се слажу са простором за игру и опуштање. Централна локација која окупља особље из одељења која можда другачије не функционишу, Градска кућа је осмишљена да подстиче врсту креативног унакрсног опрашивања по којем су познате технолошке компаније попут АОЛ-а.