Anonim
Фуксас је победио у конкуренцији за московски политехнички музеј и образовни центар

Вести: Италијански архитекти Массимилиано и Дориана Фуксас победили су на конкурсу за Московски политехнички музеј и образовни центар са дизајном који се састоји од четири елемента обложена бакром који су изгледа "пресекли ветром".

Центар вриједан 180 милиона долара биће изграђен у округу Спарров Хиллс у руској престоници, близу споменика совјетске ере, укључујући Московски државни универзитет и стадион Лузкники.

"То је један од мојих најлепших пројеката и победа Италије", рекао је Массимилиано Фуксас. "Музеј и образовни центар морају постати прекретница и одражавати слику нове генерације."

Фуксас ће сарађивати са руским студиом Спеецх на центру, који би требало да буде завршен 2017. године.

Москва доживљава процват у грађевинарству, са плановима да удвостручи величину града најављеном прошле године, а кула Мерцури Цити од 339 метара која је недавно престигла лондонски Схард и постала највиша кула у Европи. Погледајте све наше приче о Москви.

Погледајте све наше приче о архитектури Массимилијана и Дориане Фуксас.

Следеће информације су од архитеката:

Међународни конкурс за "Московски политехнички музеј и образовни центар", Русија, победили Массимилиано и Дориана Фуксас архитекти + говор

Март 2013

Массимилиано и Дориана Фуксас + Спеецх победили су на престижном међународном конкурсу за дизајн "Московског политехничког музеја и образовног центра" у Москви који би требало да буде реализован до 2017. Након историјске сезоне италијанских архитеката, вековима касније, италијански архитекта се враћа у реализовати важан јавни посао у Москви.

"То је један од мојих најлепших пројеката и победа Италије. Музеј и образовни центар морају постати прекретница и одражавати слику нове генерације." Массимилиано Фуксас

"Московски политехнички музеј и образовни центар" у Москви (око 31.403 квадратних метара) биће смештен у "брдима врабаца", око 10 км од Црвеног трга, по цени од 180 милиона долара. У близини локације налази се неколико зграда саграђених за време "социјалистичког класицизма", монументалне зграде, међу којима је и библиотека Московског државног универзитета.

Пројекат је састављен од четири елемента који чине скулптуру неправилне геометрије, пресечене ветром, у потпуности прекривен бакром пре-оксидованом која враћа трагове зелене и плаве боје. Елементи су међусобно повезани преко унутрашњих нивоа. Они се развијају и полажу на транспарентан случај који гледа на град.

Идеја пројекта настала је из жеље да се комуницира са прошлошћу архитектуре и истовремено дође у сукоб с њом. Монументална архитектура околних зграда је у супротности с овом новом зградом која је импозантна, али изражава формалну сложеност подвучену бојом пре-оксидованог бакра који је покрива.

Запремина кућишта, која има правилан распоред, функционална је за утовар и истовар уметничких дела између нивоа -1, који укључују паркинг, приземље и горње нивое четири кипарска елемента. Транспарентни случај се састоји од два нивоа. Простор отворен за јавност налази се у приземљу и садржи предворје у коме се могу сместити неколико уметничких инсталација, кафић, продавница, две дворане различитих величина (између 500 и 800 места) дизајниране у облику паралелепипеда од црвеног дрвета и три зимске баште са клизним кровом.

У приземљу се истичу три структурна волумена направљена од бакра претходно оксидованих вертикалним везама, за разлику од формалне геометрије околног простора. На највишем нивоу мезарја постоје канцеларије. Поклопац направљен од камена кућишта замишљен је као "квадрат спуштен" за јавност. На њему је положен кипарски део пројекта.

Скулптурални елементи направљени од бакра претходно оксидованог развијају се на три главна нивоа. Сваки ниво одговара функцији. Унутрашњи простори дизајнирани су на основу функционалних токова, намерно супротних сложености геометрије споља.