Anonim

Кућа у Саиу од стране ФујивараМуро Арцхитецтс

Боки дрвене собе се одвајају од изкривљене плаве кичме у овој породичној кући у месту Саио у Јапану, у нашој другој причи ове недеље о раду компаније ФујивараМуро Арцхитецтс.

Једнократна кућа под називом Саио налази се поред паркинга у ретко насељеном стамбеном кварту.

ФујивараМуро Арцхитецтс планирали су кућу око вијугавог ходника, садржаног у дубоко плавој јачини, и она надува на два места да би се сместили дневни боравак у средини и трпезарија на крају.

„Узак простор пролази кроз центар ове куће, који се шири и смањује, закривљава и меандрира“, објашњавају архитекти Схинтаро Фујивара и Иосхио Муро. "Овај део куће се претвара и претвара у простор за опуштање, учење, читање или време за чај."

Собе обложене дрвеном конструкцијом пружају се по странама. Једна функционише као улаз, док остале садрже спаваће собе, купатила, кухињу и традиционалну јапанску собу.