Anonim

Сам Тисдалл суптилно рекреира детаље из периода са модерном кућом Дорсет Роад

Лондонски студио Сам Тисдалл Арцхитецтс уградио је викторијанске прекривне стропове у викторијанском стилу у савремену унутрашњост ове нове куће.

Дорсет Роад је нова кућа која се налази уз крај викторијанске терасе у Лондону. Његова спољашњост морала је да буде изграђена као тачна копија суседних домова да би се задовољила локална правила планирања, тако да је Сам Тисдалл Арцхитецтс наставио тему унутра.

"Желели смо да унутрашњост куће остане као викендица, а не да поричемо спољашњост", рекао је Тисдалл Дезеен-у. "Точи танку линију између традиционалних детаља и модерне естетике."

Станари - полу-пензионисани пар - саградили су двоспратну кућу у башти поред своје претходне куће, коју су продали како би финансирали нову.

Има дневни боравак у приземљу и простире се даље од претходног дома у задњем делу како би се прилагодио отвореној кухињи и трпезарији.

Складиште и уређаји су уграђени у зид кухиње са трпезаријом како би се максимизирала површина пода у кући од 75 квадрата, а детаљи викторијанског стила, попут обновљене храстове греде и прекриваних стропних носача, остављени су изложени на плафон.

Велико кровно светло је такође додато изнад трпезаријског простора са задње стране, који је окренут североистоку.

Кухиња садржи ормариће који се заустављају до стропа како би се створила неформалнија подјела између дневног боравка у предњем дијелу куће и трпезарије са задње стране.

"Дизајниран је као самостојећи комад намештаја испод главне храстове греде, тако да су простор за седење и трпезаријски простор повезани. Зид до стропа створио би потпуно другачији осећај", рекао је Тисдалл.

Рана идеја за додавање полираног бетонског пода била је одбачена у корист подних плоча израђених од бијелог храста, које употпуњују дрво на стропу и неутрална палета боја широм.

"Изражавање материјала и квалитета израде били су важни, а тај се квалитет надамо кроз атмосферу куће у којој смо желели да буде топло, а не превише минимално и стерилно", рекао је Тисдалл.

Додатна светлост се усмерава у дневну собу у приземљу кроз степениште на којем се налази кровни прозор.

"Светлосни отвор изнад степеница је простор висок седам метара, што изненађује овако малу зграду и помаже да се максимализује осећај простора и светлости унутра", рекао је Тисдалл.

Окомите бијеле дрвене даске наглашавају висину стубишта, а користе се и на плафону у приземљу и у купаоници како би површинама пружиле осјећај вјештине и текстуре.

"Добро се уклапа у 'не-традиционалан, не модеран' приступ који смо користили са унутрашњошћу", додао је Тисдалл. "Нуди историјске конотације британских приморских кућа, оплакивање грузијских зграда и дрвених зграда у Америци и Скандинавији, али је такође прилично безвременски."

Двије спаваће собе и купатило налазе се на кату, а плафони су проширени у оно што би иначе могло бити поткровље да би се створили зидови високи 3, 3 метра.

Друга спаваћа соба удвостручује се као радна соба и максимизира простор са мезанинском спаваћом платформом изнад стола и гардеробе. Има благо наутички осећај са дубоким плавим зидовима и прозором у облику забодера у забату.

"То је мала кућа, тако да смо морали простор што је могуће ефикасније искористити", рекао је Тисдалл. "Ово је било ограничење, али постоји и нешто шармантно у малом простору који се добро користи."