Anonim

Прекривена дрвена надстрешница протеже се над фестивалском салом Ацкерманн + Рафф са стакленим облогама

Решеткасто надстрешница надвисује стаклену фасаду зигзаггирајуће фасаде ове обалне заједнице у близини Штутгарта од стране немачког студија Ацкерманн + Рафф (+ презентација).

Фестивалску дворану Нецкартаилфинген дизајнирао је компанија Ацкерманн + Рафф са седиштем у Штутгарту за локацију која је окружена дрвећем на обали реке Нецкар.

Архитекти су желели да интегришу околни пејзаж у дизајн места обрежне заједнице, који садржи два вишенаменска простора за догађаје.

Један од начина су то урадили стварањем цик-цак дрвеног надстрешка дизајнираног да опонаша крижање крижа дрвећих грана.

"Мотиве дизајна закључује окружење и природа", рекла је архитекта Јулиа Рафф за Дезеен. "Нагнуте плафонске плоче унутар дијамантских поља стварају живахни плафон, сличан крошњама лишћа околних стабала."

Дијамантна мрежа одјекује гране испрекиданим смрековим решеткама. Спојени помоћу дискретних ограде, носачи стварају надстрешницу над улазом у правцу реке.

Бијели панели испуњавају размаке између решетке, али низ отвора изнад улазног оквира види небо.

Застакљена фасадна концертна замахњава се око северне, источне и јужне узвисине, позивајући пролазнике да завиру у активности које би се могле одвијати унутра, за разлику од венчања до музичких наступа и друштвених догађања.

Ова стаклена узвишења нуде и оне изнутра панорамског погледа на околицу и преплављују унутрашњост природном светлошћу.

План зграде је подељен на два дела - прозирна кутија на предњем делу служи као главна сала, док је један мање видљив део на задњем делу други мањи ходник, као и помоћни објекти и канцеларије .