Anonim

СПЛК Хонсинзи Хоусе контрастира цементне плоче са локалним каменом

Камене плочице и хоризонталне цементне плоче коришћене су за дефинисање различитих волумена ове куће у Јужној Кореји од стране архитектонског студија СПЛК (+ презентација).

Смештена у округу Цхеонгдо, Хонсинзи кућу је дизајнирала компанија СПЛК са седиштем у Даегуу, као породична кућа за одмор у близини језерца лотоса, по којој је зграда и добила име.

Распоред два паралелна крила дизајниран је тако да искористи највише погледа на околну природу, истовремено пружајући разноврсне заједничке просторе за смештај пријатеља, породице и забава.

Тамне камене плочице нанесене на одабране површине помажу у разликовању волумена и стварању визуелне везе с локалним крајоликом из којег је камен набављен.

Површине су испрекидане прострањима ниско-гвожђе застакљених који пружају поглед према живописном пејзажу или на низ приватних дворишта.

"Све ове композиције омогућавају различите погледе у кућу и кроз њу, побољшавајући доживљаје просторне дубине, истовремено посредујући између затвореног и изложеног простора", навели су архитекти у изјави.

Први од свезака садржи дневни и трпезаријски простор окружен великим клизним прозорима окренутим према лотосу.

Затворено двориште на једном крају остављено је отвореном ка небу и има зид који се окреће, који га повезује с поплочаним поплочаним вртом и вртом иза.

Пролаз кроз средиште куће води кроз стаклени део који повезује два крила.