Anonim

Оверланд Партнерс трансформише складиште Сан Антонија у величанствен студио

Архитектонски студио Оверланд Партнерс трансформисао је старо складиште како би створио себи нову гарсоњеру и канцеларијску зграду у срцу уметничког округа Сан Антонио у Тексасу (+ презентација).

Радећи за локалног програмера, архитекти су реновирали бившу зграду Хугхес Водоводног складишта како би створили већу канцеларију за фирму, поред простора за закуп других станара.

Уместо да максимално повећају закупљиве квадратне снимке, изабрали су квалитет над квантитетом и одузели 1.000 квадратних метара (111 квадратних метара) од зграде да би исцртали улазно двориште.

"Уверили смо програмера да ће двориште бити погодност која ће повећати вредност зграде у целини", рекла је Ана Цалхоун, менаџерка за развој клијената у компанији Оверланд Партнерс.

"Било је врло успешно и врло активно од почетка."

Двориште ствара нови, активан простор за окупљање и архитеката и за остале станаре зграде - кафић и велетрговац.

Нови зид од завеса од челика и стакла омогућава природну светлост из дворишта дубоко у просторије студија. Нови прозори од челика и пробијања стакла јасно се разликују од старих индустријских прозора.

Архитекти су задржали циглану фасаду складишта.

Прилагођени перфорирани метални екрани претварају некадашње утоварне приколице у нови улаз за двориште. Тачкица је узета из слике Јацксона Поллока из оближњег музеја уметности Сан Антонија - сидра градске четврти уметности.

Индустријски карактер зграде је сачуван изнутра. Остављени су борови и летве и вањски зидови од опеке. Кровни прозори пробијају стропове високе (5, 5 метара) високе, пружајући простору још више природне светлости и прозрачности.

"То је добра равнотежа између очувања крупног индустријског интегритета зграде, али и чишћења и софистицирања", рекао је Цалхоун. "Сви нови умеци су од челика и стакла, тако да постоји јасна разлика између старог и новог."

Фотографија Сцотт Адамс

Постојећи намештај је поново брушен и дрвена грађа је поправљена за степеништа, док је бетон резао да би створио плочнике за нову терасу изван уличице.

Кровни фотонапонски панели обезбеђују 50 одсто енергетских потреба зграде.

Фотографија Сцотт Адамс