Anonim

Кућа моста Ховелер + Иоон смешта три генерације породице

Трио наслаганих блокова који чине ову резиденцију у Вирџинији компаније Ховелер + Иоон Арцхитецтуре распоређени су у мостовску формацију, која три генерације породице пружа засебне животне просторе (+ презентација).

Ховелер + Иоон архитектура са седиштем у Бостону дизајнирала је некретнину за локацију између приградског насеља и шумовите равеније у месту МцЛеан, Вирџинија.

Кућа је замишљена као три одвојена волумена - један за сваку од три генерације - који су повезани застакљеном кутијом.

Два блока алуминијума обложена у приземљу делују као подијуми у сврху потицања хоризонтално лежећег трећег волумена који чини горњи спрат. Ова формација је инспирисала назив пројекта, Бридге Хоусе.

"Кућа моста изгледа као породична кућа са прочеља", објаснили су архитекти, чији новији пројекти укључују љуљачку инсталацију и футуристички транспортни концепт.

"Његова задња надморска висина открива унутрашњу организацију дизајнирану за смештај три генерације које живе заједно под једним кровом - или у овом случају унутар три волумена који делују као бројни кровови."

Мањи од два волумена у приземљу пружа приватни апартман за клијенте - баке и дједове породице - док се већи користи као заједнички стамбени простор. Породична кухиња, дневни боравак, трпезарија и гаража постављени су у оквиру овог вишенаменског блока.

Јаз између два блока приземља затворен је са два застакљена зида која пружају поглед кроз средиште зграде у шуму иза.

Ова остакљена површина нуди додатни породични животни простор који је уоквирен пар вањских тераса - једног на задњем и другог на предњем дијелу куће.

„Празнина створена испод волумена сличног мосту осећа се као продужетак споља и омогућава пејзажу да се креће кроз кућу, замагљујући ван и унутар простора“, рекао је студио.

Стубиште од дрвета и метала омогућава приступ најгорњој запремини која садржи четири спаваће собе и купатила обложена мрамором за другу и трећу генерацију породице.

Два главна апартмана су горњи спрат. Један се користи као гостинска соба за посетиочеву кћерку, а други апартман и припадајући балкон заузимају клијентов син и снаја који у простору живе са своје двоје деце.

Дечје собе имају излаз на спољну терасу у задњем делу објекта и одвојене су једна од друге купаоницом.

Велики прозори у спаваћим собама гледају у шуму равнице до задњег дела куће.

Да би задржали топлину зими и одржали хладну унутрашњу температуру током лета, прозори су троструко застакљени. Остакљење се такође увуче у скочне отворе на фасади како би се искористило заклон надвожњака.

"Угао нагиба калибриран је тако да посредује соларно појачање на свим фасадама од пуног стакла како би се створио минималан детаљ ивица", објаснили су из студија.

Непрозирне површине зграде пружају приватност од суседних резиденција до прочеља и страна.

Ови одељци су обложени комбинацијом вертикалних плоча од елоксираног алуминијума - референца на језичке и уторне плоче које се користе на суседним кућама - и хоризонталних шиндра од елоксираног бронзаног алуминијума.