Архитектура

Ателиер Руа приказује платнене кампове са белом фасадом

Ателиер Руа приказује платнене кампове са белом фасадом
Anonim

Ателиер Руа приказује заслоне португалског кампа са фасадом од беле летвице

Екран вертикалних белих плашта вијуга око ових објеката за кампере у централном Португалу, који је дизајнирао лисабонски студио Ателиер Руа (+ презентација).

Фотографија ФГ + СГ

Камп се налази на другој страни реке Тејо, такође познате као Тагус, из града Абрантеса.

Фотографија ФГ + СГ

Њени претходни објекти смештени су у низу засебних зграда између стамбеног простора на југу и обале реке на северу.

Фотографија ФГ + СГ

Схема Ателиер Руа повезује ове постојеће зграде са дугом обједињавајућом структуром. Ово ствара нове наткривене просторе у празнинама и повезујућу галерију која укупну површину доводи до 6.950 квадратних метара.

Фотографија ФГ + СГ

"Идеја ове зграде била је да обухвати стражње стране постојећих зграда, дефинишући нову ивицу малог града у коме она стоји", рекао је суоснивач студија Луис Валенте за Дезеен. "У одређеном смислу њен" течни "облик заузима леве просторе између постојећих зграда."

Фотографија ФГ + СГ

"Његова структура, отворена и пропусна, омогућава директан и сталан однос са зеленим окружењем током целог проширења зграде", додао је.

Фотографију Мигуел Мансо

Северна фасада је направљена од отвореног екрана од вертикалних челичних решетки обложених фибергласом и змијама како би замотали и старе и нове просторе.

Зграда је мало подигнута од земље, па јој се приступа земаљским рампама и бетонским степеницама које воде до великих отвора у летвицама.

Фотографију Мигуел Мансо

Причвршћени на спољашњу фасадну плочу која се креће око основе и врха, решетке су распоређене у правилним интервалима дуж дужине фасаде, играјући се око закривљених углова.

Фотографију Мигуел Мансо

"Они формирају вео или екран који уоквирује речни пејзаж на север", рекао је Валенте.

Фотографију Мигуел Мансо

Коси кровови старијих зграда извирују изнад вишестамбене зграде. У њима се налази рецепција на западном крају и пар заједничких простора за опуштање, игру или догађаје у средини.

Фотографију Мигуел Мансо

Испред ових соба налази се нова кафетерија опремљена основним кухињским садржајима и гарнитурама за трпезарију која се излива на неизграђени простор испред.

Фотографија ФГ + СГ

Купатила, тушеви и свлачионице налазе се даље дуж и формирају блокове у којима су заклоњени дуги бетонски шалтери пробијени низом судопера.

Фотографија ФГ + СГ

Више умиваоника се креће дуж решеткасте фасаде испред мушких тушева, док је женско купалиште одмарано на крајњем источном крају зграде.

Фотографија ФГ + СГ

Области за пресвлачење такође служе јавним спортским теренима на месту, а за посетиоце је обезбеђено заштићено складиште бицикала.

Фотографија ФГ + СГ

Кроз зграду су изложене услуге које иду дуж металног плафона. Унутарњи зидови су обојени бијелом бојом или су остављени као груби бетон да одговара поду.

Фотографија ФГ + СГ

За остале кампове, Снøхетта је оживела стару бродицу за норвешки брод да би створила спаваонице за децу, а Кевин Хиртх је предложио платформу за гледање у облику облака која лебди међу дрвећем у Колораду.

Пројектни кредити:

Архитекта: Ателиер Руа Структуре: Педро Виегас Технички тим: Луис Силвестре е Ецоперфил