Anonim

Лоуисе Бјøрнсков Сцхмидт дизајнира комплекс прашуме за промоцију еколошке свести у Панами

Дипломске емисије 2016: Дипломирана студентица Бартлетта Лоуисе Бјøрнсков Сцхмидт предложила је еколошку едукативну установу која кружи језером унутар панамске прашуме (+ презентација).

Пројект Бјøрнсков Сцхмидт одговор је на оно што она сматра неуспехом у образовном систему да правилно промовише свест о виталној улози коју тропска прашума која окружује град Панама игра у подржавању живота града.

Економија града у великој мери зависи од отпреме у Панамском каналу, који се за снабдевање слатком водом ослања на прашуму.

Предлог о „пејзажу учења“ у прашуми настоји да пружи проширење јавне школе и универзитетског система града Панаме, нудећи подмукло окружење у коме посетиоци могу да доживе и науче о деликатној екологији земље.

"Заштита прашуме од крчења шума и стварање одрживих економских алтернатива пресудни су за будућност града Панаме", рекао је Бјøрнсков Сцхмидт за Дезеен.

"Овај пројекат се фокусира на улогу образовања у подизању ове свести због ослањања града на природно окружење за сопствени просперитет."

Бјøрнсков Сцхмидт завршио је пројекат под називом Фраме оф Минд, као део 16. јединице мастер студија на Бартлетт Сцхоол оф Арцхитецтуре у Лондону. Укратко је тражио пројекте који се „одражавају кроз акцију“.

Њен дизајн обухвата кружну стазу која се протеже око језера у шуми.

Посетиоци уживају у знаменитостима, звуцима и мирисима прашуме, док се крећу између образовних објеката садржаних у структурама распоређеним око обода стазе.

"Главна брига пута за учење је успоравање кретања и стварање саме стазе средством за доживљај околине подстицањем свести о односу града и природе", додао је дизајнер.

"Поред отварања панораме језера, мост успоставља разговор о природној слаткој води, локалној екологији и одрживом развоју", наставила је.

"Тако стаза спаја одлике ходника, моста, јавног простора, скулптуре и проширења учионице."

Кружни облик моста омогућава континуирану везу са променљивим окружењем, док посетиоци путују унаоколо.

Ограничавањем циркулације овом једином стазом подстичу се и могућности за интеракцију са другим посетиоцима.

Уграђена пажљиво у постојеће лишће, структура има понављајући мотив лучних облика који су предвиђени да представе поједностављени одсек палме и стога побољшавају визуелну повезаност са „архитектуром шуме“.