Anonim
Image Троструки архитекти ажурирају кућу у Лондону с једнобојним интеријером и рустикалним детаљима

Троструки архитекти реновирали су властелински стан у ексклузивном лондонском подручју Примросе Хилл, упаравајући беле зидове са поцрњеном металном конструкцијом, полираним бетоном и обојеном опеком.

Од студија са седиштем у Лондону затражено је да редизајнира рану викторијанску кућу за млади брачни пар, који је желео да побољша постојећи распоред, а да обнови неке од оригиналних детаља зграде.

Архитекти су прозоре и врата преместили у своје вероватно порекло и користили пругасту палету материјала да би ажурирали унутрашњост.

Image

"Било је тешко утврдити изворни облик и изглед претходне инкарнације зграде. Случајни додатак и обнова су умањили викторијански карактер радионице и створили низ подељених мрачних простора на сваком спрату", изјавио је за Дезеен директор студија Јацк Хосеа.

Image

"Радећи са клијентом, желели смо да вратимо фасаду у њен вероватно оригинални облик, премештајући отворе како би се створио редослед распореда вертикално пропорционалних отвора и врата блокаде дрвених подних носача", додао је.

Image

Животни простор отвореног плана смештен је на најгорњем спрату, где суседна тераса ствара осамљени спољни простор уместо баште.

Застакљена плоча постављена у крову усмери природну светлост доле испод пода где се налази главни апартман и једнокреветна спаваћа соба.

Image

У приземљу се налази додатна двокреветна спаваћа соба и радна соба, која се отварају на мекоте кроз широка врата колица.

Овде полирани бетон прекрива пода у односу на издржљиву циглу или калдрму који су првобитно асфалтирали улаз.

Два горња спрата и степениште које их повезује прекривени су широким даскама јелке Доугласа како би створили више домаће атмосфере.

Црни детаљи у облику обојене зидарске опеке, оквира прозора, осветљења и кабинета су у контрасту са белим малтером који се користи за прекривање зидова и дају пројекту свој назив: Блацк & Вхите Мевс.

Image