Anonim
Image

Јаб студио ствара рустикални интеријер за алпски поткровље с погледом на планине

Геометријско степениште и еклектични намештај налазе се уз дрвене површине у овом апартману на северу Италије, који је реновирао италијански уред Јаб Студио и има поглед на планине.

Јаб Студио створио је поткровље куће, зване Цаса ФВХ, испод мансардног крова зграде у Випитену, Јужни Тирол.

Image

Архитекти су сарађивали са локалним мајстором како би унели разна дрвета у простор, укључујући панеле за плафон и бледо даске за под. Њих употпуњују зидови обојени белом бојом.

Image

„Традиција и иновације су спојени у стилу који дрво представља као водећег актера куће, а опет се користи на различите начине и дораде, следећи савременији приступ“, рекли су дизајнери.

Image

Стамбени простори са двоструком висином налазе се на једној страни стана, где постојећа дрвена греда пролази целом дужином простора, а три светлосна прозора пружају поглед према живописном планинском пејзажу.

Image

Двокрилна блиједа дрвена врата одвајају дневни боравак од трпезарије, гдје су подне даске распоређене у различитим смјеровима како би означили простор за трпезаријским столом од свијетлог дрвета.

Image

Стол се може померити да би се створило више простора за дневни боравак - столица са белом бојом је постављена испод кровног прозора са једне стране, док седиште прекривено сивим седиштем лежи испод друге.

Image

Кухиња се може наћи на другој страни отворене собе, са црним висећим лампицама изнад њених ормара од шперплоче. Закривљене ручке су урезане у врата како би се показао тамнији дрвени слој испод.

Image

Геометријско степениште има тамни метални оквир и бледо дрвена газишта. Води се до спаваће собе, на мезанину изнад кухиње.

Овде, једноставније завршне облоге укључују бијелу мрежасту облогу која се користи за врата ормара и металну ограду.

Image

Купатило је скривено иза кухиње. Овде се користе и детаљи од дрвета за надокнађивање белих зидова и зидова.

Image