Anonim
Image

Маас Арцхитецтен спаја сламнату викендицу са стакленим пластеницима

Чини се да ће стакленик са сљемењком клизати изпод сламнатог крова ове виле, комплетиран од стране Маас Арцхитецтен-а на селу Холандије.

Имање је дизајнирао Маас Арцхитецтен са седиштем у Лоцхему, за локацију на ивици града Берлицум, у холандској провинцији Северни Брабант. Дизајниран је да комбинује регионалне форме и материјале са савременим детаљима.

Image

Названа модерна сеоска вила, зграда има план у облику слова Х са два контрастна крила - једно је затамњеног дрвеним обимом, а друго је провидна стаклена структура.

Застекљени средишњи ходник простире се између два крила и улази у улаз.

Image

Запремина с десне стране улаза садржи гаражу и складишни простор, с потпуно остакљеним дијелом на задњој страни који се протеже иза прекриваног кровишта.

Чини се да је кров повучен из ове екструдиране стаклене форме, омогућавајући пуно дневног светла да уђе у собу која је предвиђена да се користи као простор за студио.

Image

На супротној страни улаза, друго крило које садржи главне стамбене просторе на сваком је крају бочно заклоњено углађеним забатима.

Шума дрвећа на предњој страни парцеле пружа претежно прозирне животне просторе, приватност са оближњег пута.

Image

Велике застакљене површине, укључујући правоугаону кутију која се пружа са стране дневног и трпезаријског простора, пружају широк поглед на околно окружење.

"Х-облик ствара приватни отворени простор без ветра где можете видети сунце, " објаснили су архитекти. „Приватност је осигурана упркос чаши.“

Image

Кухиња, остава и тоалет смештени су у дрвеном простору у предњем делу дневног дела, а главна спаваћа соба се протеже у заклоњено двориште у средишту зграде.