Anonim
Image

Лондон Десигн Фестивал најављује инсталације за 2017. годину

"Замак грађевинског блока" Цамилле Валала и таласни таписер Росс Россгрогрове су међу 400 догађаја који су припремљени за овогодишњи Лондон Десигн Фестивал.

Image Цамилле Валала креираће овогодишњи Ландмарк пројекат у Броадгатеу, који ће се састојати од шарених грађевних блокова

15. издање Лондонског фестивала дизајна одржава се широм града од 16. до 24. септембра 2017. године.

Организатори догађаја најавили су инсталациони програм током конференције за новинаре у В&А јутрос, откривши да ће дизајнер текстила Цамилле Валала креирати кључни овогодишњи Ландмарк Пројецт, највећу фестивалску инсталацију.

Валала-ин пројекат, назван Вилла Валала, биће инсталиран у Броадгатеу - подручју окруженом канцеларијама и торњевима.

Фестивал је описао као "замак грађевинског блока", инсталација ће бити типична за Валалаов смели, живописни стил, а састојат ће се од џиновских меканих облика који су сваки обрасли дигиталним отиском.

Облици ће бити сидрени у земљу и надувани од обожаватеља, претварајући их из равних облика у тродимензионалну структуру.

Дугогодишња сарадња фестивала са В&А у Јужном Кенсингтону биће настављена, а дизајнери ће креирати инсталације специфичне за локације у музеју.

Image Росс Ловегрове ће уградити валовиту структуру која је - за разлику од већине радова на В&А - требало додиривати

Међу њима је инсталација Росс Ловегрове Трансмиссион, која ће бити подигнута у галерији таписерија музеја и заснована на околним радовима.

Дизајниран у сарадњи са Алцантаром, италијанском компанијом која производи вештачки антилоп, дизајнер је створио валовиту структуру која је - за разлику од већине радова В&А - требало да се додирне.

"Инсталација реагује на богате призоре богатства и аристократске моде приказане у таписеријама из 15. века на В&А", рекли су организатори.

"Златне и сребрне нити стварају украсни узорак од преко 2.000.000 флекица које се протежу по ивици скулптуре, снажно се издвајајући према остатку инсталације."

Image Ловегровеова инсталација за пренос биће постављена у галерији таписерија музеја и заснована је на околним радовима

Један од политички ојачанијих радова дизајнирали су палестински архитекти Елиас и Иоусеф Анастас, чија је инсталација док чекамо торањ направљен од камене решетке.

Рад се заснива на долини Цремисан, зеленој површини која се налази на линији шава између Западне обале и Јерузалема и има за циљ да истражи „културни захтев природе у Палестини“.

"Као једна од ријетких преосталих зелених површина у палестинском пејзажу, рад се бави проблемима око изградње зида усред долине који су раздвојили везе између манастира и локалне заједнице", рекли су дизајнери.

Палестински архитекти Елиас и Иоусеф Анастас 'Док ми чекамо инсталација је торањ направљен од камене решетке

Током фестивала, инсталација има за циљ да посетиоцима В&А омогући медитативни простор. Али када се фестивал заврши, структура ће се преселити на место у долини Цремисана, у нади да ће га локалне заједнице интегрисати и користити.