Anonim
Image

Норм Арцхитецтс употпуњава топлу и тактилну унутрашњост ресторана у Копенхагену

Данска пракса Норм Арцхитецтс користила је палету тамних и топлих материјала у комбинацији са минималним осветљењем цеви како би створила „интимну и угодну атмосферу“ у овом винском бару и ресторану у Копенхагену.

Задаћа Норм Архитеката из Копенхагена била је задужена да дизајнира унутрашњост новог простора Нӕрвӕр, који се налази у оквиру модерне зграде у области Цхристиансхавн у граду.

Зграда има поглед на оближњи канал и стару градску језгру. Његова шкољка је опремљена индустријским естетиком са површинама од сировог бетона и изложеном вентилацијом спуштеном са плафона.

Постојећи простори информисали су о избору материјала који употпуњују овај индустријски карактер, али уводе тонове и текстуре чији је циљ ублажити ефекат и створити угодније окружење.

"Са унутрашњим дизајном дефинисаним низом камена, дрвета и метала, материјали су природни и намерно су измењени како би се створиле тамне и индустријске површине које одговарају расположењу места", рекли су архитекти.

"Ова свесна усредсређеност на тактилност доноси топло, материјално богатство унутрашњости што природно допуњава сирове бетонске зидове и индустријски оквир простора."

Бар Нӕрвӕр нуди свеобухватан вински мени, док ресторан са седиштем за не више од десет људи служи врхунску храну у окружењу подељеном у различите зоне и нише које помажу да се побољша интимно искуство.

Кухиња је постављена централно, тако да вечере могу гледати како кувар Ивес Ле Лаи прича француско јело иза високог шанка умотаног у тамно дрво.

Материјали су одабрани због њихових природних, издржљивих квалитета и могућности побољшања с годинама и употребе. Тактилне површине употпуњују посебно наручени посуђе, здјеле и вазе данског керамичара Мај-Брит Вуртз.