Anonim
Image

Изврсно складиште ствара простор за бицикле у реновираном стану у Барселони

Цоломбо и Серболи Арцхитецтуре преуредили су стан у Барселони, отворивши преграде како би створили велики животни простор са одговарајућим зидним носачем за бицикле.

Укратко, назван ЦаСА, студио у Барселони је реновирао претходно мрачан, одељен стан, да би се прилагодио клијенту - љубитељу бициклизма и спорта.

Image

До улаза у стан, званог Сант Антони, три вертикална црна метална ступа формирају систем складиштења по коме ће моћи да веже бицикле. Иза стубова велике сиве зидне плочице штите подручје од трагова наноса и прљавштине од бицикала. Те плочице се настављају и у друге просторе куће.

"Циљ је био створити врло мушки, али софистицирани дом, користећи неутралну палету и фокусирајући се на различите текстуре", објаснили су архитекти.

Остале се текстуре користе другде у кући. У кухињи, црни полирани површински врх и црни судопер с одговарајућим славинама супротно сивим плочицама, које такође прекривају под уздигнуте кухињске површине и настављају у сусједно купатило.

Image

Различите величине плочица чине зидне и подне површине купаонице, што одјекује у боји боја кухиње, са црним ормарима и одговарајућим славинама и детаљима. Екран за туширање формиран је од појединачног дела стакла уоквиреног црним челичним ободом.

Image

Унутрашњи стил отвореног дневног боравка фокусиран је на неутралну палету, а бели обојени зидови употпуњују подове од храстовине. Дневни боравак је опремљен бледоплавим каучем компаније Стуа и плетеном кошуљом од кеттала компаније Кеттал - постављеном око гомиле округлих столова исте марке намештаја.

Подови од храстове шуме из дневног боравка настављају се у прозрачној главној спаваћој соби која је испуњена светлошћу са француских прозора који се отварају на балкон из џулије. Приступ главној и гостињској соби је кроз два двокреветна врата која су задржана из изворног стана, заједно са њиховим летвицама.

На једном крају стана отворио се још један низ француских прозора на малој тераси која је претходно била затворена и претворена у купатило са вешима за веш који блокирају директну сунчеву светлост из једног од прозора.

С поновним отварањем балкона, појачано природно светло осветљава стан, а тераса постаје простор за седење на отвореном са погледом на околно окружење.

Унутрашњост постојећег стана била је у потпуности прекривена пре него што је почела обнова - архитекти су уклонили већину греда са плафона, које су захтевале више конструкционих арматура, а све је било скривено од погледа иза баршунастих завеса у боји суза.

"Било је потребно велико структурно појачање, пошто је погођена већина греда", рекли су архитекти.

Image