Anonim
Image

Едмондс + Лее покреће традицију за кућу која се подсјећа на галерију у Сан Франциску

Амерички студио Едмондс + Лее Арцхитецтс користио је празнине, велике прозоре и ентеријере опране белим тоном како би отворио ово имање у Сан Франциску, одвојивши се од чврсто затвореног распореда својих суседа.

Кућа за памћење налази се на косој цести у долини Ное Сан Франциска.

Тим из Едмондс + Лее Арцхитецтс описује редован распоред четвороспратних кућа у комшилуку - које имају сложене подове како би заузели што већи део доступног простора - као "тијесан или понављајући".

Локални студио одабрао је алтернативни приступ обнови резиденције за троје породице, уклањајући подове како би се створио дневни боравак и трпезарија двоструке висине.

Стубиште је постављено у средишту куће како би се омогућио флексибилнији распоред ентеријера.

"[Радили смо на томе да вертикална циркулација буде евокативна и вредна, препуштајући се кући у Сан Франциску у облику палачинке где је све максимизирано у односу на квадратни снимак, и уместо тога отворимо кућу у делу, максимизирајући осећај пространости и осећаја архитектонска авантура ", саопштио је студио.

"То је значило малу жртву у смислу физички употребљивог простора, али огроман добитак у смислу пријатне архитектуре."

Ожењени оснивачи Вивиан Лее и Роберт Едмондс узели су сличан приступ дизајнирајући урбано пребивалиште у истом кварту, стављајући нагласак на квалитету него квантитету.

Image

Пробијањем традиционалног распореда, празнина ствара за погледе из простора на различитим нивоима као што је играоница, која се поставља изнад трпезарије и гледа на дневни боравак.

Image

Такође помаже да се унесе доста дневне светлости како кроз низ прозора на горњем нивоу, тако и кроз велика клизна стаклена врата дуж дневног боравка.

Они се отварају на палуби на палуби са задње стране - једна у низу која се одвајају до врта.

Image

Резиденција је прекривена тамном облогом која је намијењена обиљежавању различитог стила бијелих сусједа с обје стране.

Такође пружа контраст потпуно белој палети која је присутна у целој резиденцији, укључујући зидове обојене белом бојом и подове Доугласове јелке.

Image

Кухиња садржи бијело острво на врху с бијелим мраморним пултом, док је у купаоници бијела кадица с прозором у врт и полицом урезаном у зид.

Едмондс + Лее одабрао је стил паред-бацк ​​да понуди позадину за уметничка дела становника, попут зидова галерије, као и намештај који су дизајнирали архитекти.

"Дизајнирали смо неутрално платно на које пројектују своје уметнине", рекао је оснивач студија Роберт Едмондс.

Image

Декоративне карактеристике укључују дугу траку од црног мрамора која формира камин у дневној соби, црну дрвену полицу у играоници која одговара црном базенском столу и тамне дрвене кревете у креветима за децу.

Image