Anonim
Image

Студио Селва обавија повлачење чилеанских сурфера у екране еукалиптуса

Амстердамска канцеларија Студио Селва користила је материјале са локалним извором за изградњу ове куће за одмор за сурфере у централном Чилеу, која садржи собе које се отварају на заједничкој палуби с погледом на оцеан.

Image

Цаса Туман се налази 175 километара југозападно од Сантјагоа, у удаљеном делу централне обале, са добрим приступом оближњој плажи Пуертецилло.

Партнери Студио Селва Алондра Паз Варгас и Јохан Селбинг дизајнирали су вилу од 50 квадрата као викенд и кућу за одмор за своју породицу на основу постојећег имања.

Image

Током процеса планирања одлучили су да кућу могу изнајмити и сурферима које су привлачиле изврсне плаже и таласи.

Овом је одлуком заснован дизајн зграде са линеарним, модуларним распоредом који садржи кухињу, купатило и четири спаваће собе, од којих свака има директан приступ на велику наткривену терасу.

Image

"Идеја је потекла из посматрања животног стила сурфера, који већину свог времена проводе на отвореном, играјући музику, правећи роштиље или само прохладно предвечер, " Селбинг је изјавио за Дезеен.

"То се, заједно са благим временом у централном региону, које има користи од веома дугих лета, манифестује у недостатку традиционалног дневног боравка: све спаваће собе уместо тога имају директан независан приступ заједничкој отвореној тераси."

Кухиња има уграђену клупу за сједење и налази се поред купатила у средишту зграде, са спаваћим собама на оба краја.

Простори за одлагање даски за сурфање и опрема налазе се на предњем делу куће, заједно са спољним тушем. Са задње стране је велика поплочана тераса са које се пружа поглед на океан.

Image

Традиционалне чилеанске сеоске куће информисале су о распореду и материјалности куће, која садржи конструкцију од греда и снопа дизајнирану да буде једноставна за конструкцију користећи локалну радну снагу.

Локација локације 30 километара дуж земљаног пута од најближег села такође је диктирала употребу локално доступних материјала, укључујући екракалијске екране који омотавају спољашњост.

Image

Остали одрживи грађевински материјали и технике коришћени у пројекту укључују зидове направљене од бала сламе и прекривене глиненим ометом.