Anonim
Image

Кућа Буди Прадоно на врху брда у Ломбоку са нагнутим контејнером

Чини се да бродски контејнер клизи са врха ове куће на острву Ломбок, који је пројектовао индонезијски архитекта Буди Прадоно.

Image

Глина Хоусе смештена је на брду у Селонг Беланаку, области на обали мора у јужној провинцији Ломбак, западна Нуса Тенггара, индонежанском острву источно од Балија.

Резиденција се састоји од пар волумена постављених на бетонским гребенима да се уздигну изнад околних стабала и окрену се према неравним пољима и Индијском океану. Власник га је надимао Севен Хавенс Ресиденце.

Image

Буди Прадоно Арцхитецтс каже да ће резиденција постати знаменитост у њеној околини, која је тренутно неразвијена.

"Наравно, у присуству ове локације на брду морамо бити опрезни јер ће ова зграда аутоматски постати икона околног окружења", рекли су архитекти.

Постављен на највишу тачку куће, контејнер за утовар висок 2, 2 метра постављен је нагоре на 60 степени како би се створио високи плафон у главној спаваћој соби и велики прозор са вратима која се отварају на терасу.

Image

Ово није први пут да су Буди Прадоно Архитекти користили нагнуте количине. Студио је претходно довршио нагињање резиденције као антитеза исмијавајућем европском обликовању домова у заједници са ватром у Џакарти.

Image

У кући Цлаи, други прозор излази на другу страну како би понудио дневну светлост у купатило, док је спољашњост обојена у бело како би одсликавала сунце и избегла прегревање.

Image

Контејнер је набављен из луке оближњег острва; и даље носи наранчасти лого "7х". Метални кубоид је међу низом материјала од локалног извора који је Буди Прадоно одабрао за кућу.

Други су глина за зидове која је сакупљена на 20 километара од места и занатлије су их обрађивали мешавином песка, цемента, сламе и крављег гноја.

Зидови са плочама дебљине 30 центиметара помажу у спречавању прегревања у врућој и влажној клими.

Image

Исправљени бамбус пружа унутрашњу облогу. Биљка је обрађена ноћу када се није одвијала фотосинтеза, тако да је већина њеног шкроба још увек у коренима.

Затим је подвргнут поступку конзервирања, који је укључивао потапање у морску воду два месеца и превлачење боје.

Изложени природни материјали такође се налазе у целој резиденцији као допуну грађевинског материјала, попут тешког дрвеног намештаја и камених облога.

На прочељу резиденције, стубиште постављено између два зида прекривено зеленилом води до улаза.

Image

Запремина испод контејнера заузима дневни боравак, кухиња и трпезарија и поравнава се тако да је његова најдужа страна окренута ка дугачком и уском базену који се протеже са задње стране.

Image