Anonim
Image

Студио Сцхицкетанз креира дом са стакленим и каменим зидовима у голф насељу Цлинт Еаствоод у Калифорнији

Велики прозори застакљују контраст тешким зиданим деловима ове резиденције на централној обали Калифорније, коју је дизајнирала америчка фирма Студио Сцхицкетанз.

Image

Кућа Техама Оне налази се у Кармелу, живописном градићу на плажи око два сата јужно од Сан Франциска.

Резиденција је смештена у ексклузивном летовалишту Техама у власништву глумца Клинта Иствуда, који има голф терен и многа приватна имања. Мешавина модерних и аграрних референци, дом почива на низу испрекиданом дрвећем и гледа према планинама у даљини.

Image

Једноетажна резиденција се састоји од главног стана и пансиона који су постављени око правоугаоног дворишта са великим каменим камином.

Студио Сцхицкетанз, локална фирма за архитектуру, ставио је нагласак пружајући довољно спољног простора и снажну повезаност са пејзажом, што је резултирало "дубоким истраживањем начина на који се грађевина може спојити и настати из врло специфичног еколошког језика".

Вањски зидови су од текстурног камена и рефлективног стакла, а засјењени су дубоким надвратницима. Иако је минимализирање добитака топлоте од калифорнијског сунца било водећа ствар, тако је укључивала и природну светлост.

"Светлост се игра свугде, од светлуцаве светлости која удара у камени зид до одраза величанственог суседног стабла на експанзивној стакленој фасади куће, " изјавио је студио.

Улазна врата се приступа бетонским степеницама које се уздижу на благо нагнуто место. Улаз у кућу затворен је од стакла од пода до плафона.

Широк ходник води до трпезаријског и дневног боравка отвореног плана, а високи плафони пружају осећај величине у јавним просторима.

Плафони су обложени јелом топле боје, што даје контраст структурним металним гредама које пролазе кроз простор. За поднице је кориштен повратни тиковина.

"Раскошни раскоши детаља, попут антикног комода и глатке округле каде, нуде непрестани осећај евокативно природне естетике", рекао је Студио Сцхицкетанз.

Image

Током целог дома архитекти су користили неутралну палету боја да би створили осећај смирености и повезаности са земљом. Поред тога, тим је настојао да уклони визуелне границе изнутра и споља.