Anonim
Image

АУВ креира вунени зид са павиљоном у руралној Мађарској

Флееци површине стварају угодно окружење унутар овог павиљона у западној Мађарској, за који архитектонски студио АУВ надају да ће посетиоци употребити као простор за организовање „терапијских сесија са собом“.

Image

Павиљон вунене куће - који садржи дрвену подлогу, кров од лима и фасаду обложену руном - саградио је Ворксхоп Арцхитецтуре Унцомфортабле (АУВ) за архитектонски фестивал Хелло Воод који се сваке године одржава близу мађарског језера Балатон.

Након што су се заинтересовали за просторе дизајниране за употребу за једну особу, архитекти са седиштем у Будимпешти одлучили су да створе структуру у којој би поједини учесници фестивала могли привремено да се повуку од буке и гужве.

"Ми схватамо овај простор као неку врсту вањске куће, где се решимо својих менталних ексцеса", објаснио је студио у изјави.

Унутар павиљона од 2, 5 квадратног метра налази се дрвена столица која је директно окренута вуненом простирком на поду, тако да посетилац може изабрати да седне или легне.

Замишљени да сугеришу присуство говорника и слушаоца, архитекти се надају да изглед структуре охрабрује људе да „сами себи предвиде терапијску сеансу“.

Густи снопи вуне коришћени су за пуњење дрвеног оквира павиљона, изолирајући га од било које околне буке. Степени лимени кров је префабрикован и ручно се подизао на врх павиљона. Мали отвор на врхунцу омогућава природном светлу да се филтрира у унутрашњости.