Anonim

Корнер-ов торањ Сафдие Арцхитецтс за Куито има „обронке тераса“

Количине стрше унутра и ван да би се створили засађени балкони и надвози на ивицама ове стамбене куле коју је архитектонска фирма Мосхе Сафдие открила за Кито, Еквадор.

Сафдие Арцхитецтс дизајнирао је 24-спратни Корнер за мало угаоно земљиште уз Авениду Португал - прометну трговачку улицу еквадорске престонице.

Image

Подови ће се састојати од низа кубоида који су померени унутра и ван да би формирали валовити профил са источне и западне стране.

Насађене терасе на крајевима пружиће поглед на градски пејзаж - укључујући и 165, 5 хектара (67 хектара) парк Ла Царолина на западној страни, и вулкане који окружују град - док ће надвози пружати хладовину.

Image

„Профил зграде коракује уназад да би се открило„ брдо падина “терасе, а такође иде корак напред да се створи„ лице литице “, “ рекла је фирма у изјави на својој веб локацији.

Сафдие Арцхитецтс удружио се са локалном грађевинском фирмом Урибе & Сцхварзкопф на пројекту, који ће постати једна од највиших градских кула једном изграђених.

Image

Фирма је осмислила сложене и степенасте аранжмане као одговор на уску локацију, са циљем да резиденцијама понуди приступ спољном простору и природној светлости. Сва садња која покрива зграду биће аутохтона.

Image

"Поносни смо што развијамо пројекте јединствене по месту и програму, а истовремено укључују принципе који су дуго водили наш рад", рекао је Мосхе Сафдие у изјави за пројекат.

„Иако су наши пројекти широм света различити, наши принципи остају постојани за сваки: приступ зеленој површини, максимализација дневне светлости и погледа у сваком стану и неговање осећаја„ вертикалне четврти “у којој сваки стан чини део већа целина ", додао је.

Image

Становници ће приступити терасама из дневног боравка преко великих оперираних стаклених зидова са којих ће се пружати и погледи изнутра.

Северна и јужна фасада ће бити равне, а пробушене великим квадратним прозорима опремљеним клизним стакленим вратима. Ограде ће пролазити кроз прозорске отворе тако да, упркос висини куле, становници могу да их отворе и омогуће унакрсну вентилацију.

Два равна зида чиниће део главног конструкцијског система куле који је пројектован тако да омогућава кућама да остану без носивих преграда и пружи различите унутрашње уређење.

Конструкција обухвата бетонске зидове и стубове по ободу и централно језгро за стабилизацију - на спољашњем делу је обележено траком зеленог зида који се протеже према северној висини.

Image

Остале карактеристике куле Корнер укључиват ће наткривену башту на крову с бесконачним базеном уз ивицу.

Трговине и ресторани налазе се у приземљу. Овај ниво ће бити постављен назад са улице да би се створио "издашан" коловоз.

Image

Канадско-израелски архитекта Сафдие можда је најпознатији по Монтреалу Хабитат 67, који је био водећи пример модуларног бетонског кућишта. Основао је своју истоимену фирму 1964. године и води пројекат Корнер са директорима фирми Јароном Лубином и Шоном Сценсорјем.

Image

Предвиђен завршетак 2020. године, Корнер се придружује мноштву пројеката које Сафдие Арцхитецтс тренутно ради у Јужној Америци. Они укључују образовни и истраживачки центар Алберт Еинстеин у Сао Паулу, Бразил, и болницу Серена Дел Мар из Картагине, у Колумбији.

Фирма је недавно такође комплетирала сет степенастих кућа на брду изнад реке Иангтзе у месту Цхонгкинг у Кини.

Испорука је љубазна од Сафдие Арцхитецтс.