Anonim

Оппенхеим Арцхитецтуре дизајнира швајцарско постројење за пречишћавање воде да личи на природну стену

Компанија Оппенхеим Арцхитецтуре премазала је постројење за пречишћавање воде у Муттензу, у Швајцарској, мешавином камена и глине, како би створио зграду која подсећа на природни облик стене еродиран текућом водом.

Архитектонски студио дизајнирао је зграду тако да уздигне оно што би обично била приватна зграда у оријентир за оближњи град који би привлачио посетиоце у просторе образовних галерија.

Фото: Оппенхеим Арцхитецтуре

Америчка и швајцарска компанија Оппенхеим Арцхитецтуре створили су постројење за третман општине Муттенз да би се спојиле захтевне технолошке потребе са осећајем отворености, поштујући заштићену шуму поред локације.

"Технологија, образовање и очување постали су саставни део дизајна Муттензове нове комуналне воде", рекао је архитектонски студио

Постројење за третман дизајнирано је тако да изгледа као да је исклесано из чврстог облика.

Пукотине на висинама без прозора имају за циљ привући знатижељне посјетиоце, улазак кроз простор у облику пећине који је, чини се, исјечен из основе структуре.

Image

Прелазећи низ степеница, спирално степениште води до платформе за гледање са које се може видети инфраструктура биљке - распоређена на три спрата.

Танки отвор на фасади пружа поглед на суседну шуму.

Image Фото: Оппенхеим Арцхитецтуре

"Улога архитектуре је да повеже и изрази јединствену и најсавременију технологију смештену у природни екосистем и наглашава важност процеса пречишћавања", објаснила је Оппенхеим Арцхитецтуре.

Чишћење резова на крову привлачи дневну светлост у јавне просторе, стварајући контраст тамнијим функционалним просторима биљке.

Image