Anonim
Image

Хацкнеи Хоусе садржи црну столарију и сауну са вртом

Проширени додатак помогао је лондонском Апплиед Студио да осветли интеријер овог дома Хацкнеи, који се може похвалити детаљима уређења од црног дрвета и сауном у дворишту.

Хацкнеи Хоусе је раније угостила низ мрачних и покер соба, али је Апплиед Студио преуређен како би удобно примио своје власнике - млади пар који је некретнину купио пре неколико година.

Image

Донедавно је пар радио у Европи, али по повратку у Лондон желели су да оснују „дом из снова“ у коме би могли живети годинама које долазе.

"Они су волели то подручје, што су у непосредној близини Броадваи маркета, и желели су да побољшају своју кућу, а не да се преселе", изјавио је Дезеен генерални директор студија Патрицк Абрамс.

Студио је почео проширивањем стражње стране куће тако да обухвата простор за кување и трпезу отвореног плана.

Половина собе посвећена је кухињи у којој се налазе дрвени ормарићи од дрвета и црни подови обложени гранитним плочицама.

Бледо сиви мермер коришћен је за израду прскања, површинског пулта и две полице на којој становници могу да спремају посуђе и састојке.

Image

"Желели су живу контраст између позадине и елемената игра", објаснио је студио.

"Дакле, радили смо с њима на увођењу природних елемената како би се ово омекшало, отуда и видљиво зрно столарије, патинација удубљених ручица и природне квалитете подне плочице."

Image

У другој половини собе налази се трпезаријски сто и столице, постављене испод косог остакљеног крова.

Као и у кухињи, подови су и шарени, али су довршени у дрвету лагане боје. Ствара изразиту линију на којој је стајао гранични зид за који се студио нада да ће суптилно кимнути кући "оригинални карактер".

Огромна љуљачка врата за улазак пружају приступ уређеној башти, где је постављена додатна конструкција како би се створио спољни простор за слободно време за клијента.

У унутрашњости је мали простор за сједење, обложен дрветом, тушем и сауном.

Студио је унео светлост у остатак куће користећи Цритталл врата за повезивање стамбених простора.

Експанзивно кровно прозорско окно такође надограђује ново степениште двоструке висине, што води до цинкованог проширења мансардног крова.

Садржи главну спаваћу собу, која наставља палету материјала доле са гардеробама од тамног дрвета пуне висине.

Већина суседних купатила је обложена сивим мермерним плочицама, употпуњеним јет-црном главом за туширање и славинама.